Basisscholen stappen massaal over naar speciale zoekmachine voor kinderen

Het grootste deel van de Nederlandse basisscholen zal vanaf volgende week gebruikmaken van Jouwzoekmachine.nl, de speciale zoekmachine voor kinderen. Meer dan 80 procent van de scholen zal de overstap gaan maken naar de zoekmachine van WizeNoze.

De zoekmachine van WizeNoze werd deze zomer gelanceerd en kreeg direct lovende kritieken. Het kindvriendelijke alternatief voor Google of Bing neemt een aantal aanvullende factoren mee in het bepalen van de zoekresultaten. Zo kijkt Jouwzoekmachine.nl naar het leesniveau van de gebruiker en worden commerciële resultaten gefilterd, zodat kinderen relevantere zoekresultaten krijgen.

“Wie ‘citroen’ intikt op Google krijgt meteen ladingen advertenties over het automerk te zien, maar voor de vrucht moet je een stuk verder naar beneden scrollen.”, aldus oprichter Diane Janknegt in gesprek RTL Z. Naast tekst kan de zoekmachine van WizeNoze ook filteren in afbeeldingen en video.

In juni wist de zoekmachine al een flinke investering op te halen bij het Ministerie van Economische Zaken en twee particuliere investeerders. Na overleg hebben de grootste softwareleveranciers in het onderwijs nu besloten om Jouwzoekmachine.nl als standaard startpagina in te stellen op hun portalen.