BBC gaat zes weken lang een esports-toernooi uitzenden

De BBC gaat de komende zes weken een grootschalig esports-toernooi uitzenden. Het evenement zal elk weekend te zien zijn op de internetzender BBC Three, zeg maar het NOS op 3 van het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om de Gfinity Elite Series, een esports-toernooi waarbij acht teams tegen elkaar strijden om de totale prijzenpot van 225.000 pond.

Deelnemers kunnen hun vaardigheden laten zien in de vechtgame Street Fighter V, schietspel Counter-Strike: Global Offensive en het auto-voetbalspel Rocket League. De games worden afzonderlijk gespeeld op respectievelijk de vrijdag, zaterdag en zondag. De Gfinity Elite Series zijn op zich een groot toernooi, maar niet het hoogste van het hoogste, vertelt onze esports-columnist Ward Geene. “Het toernooi focust zich voornamelijk op het Verenigd Koninkrijk”, zegt hij.

“Bij dit evenement doen er meer Britse spelers mee dan bij de hele grote toernooien. Daarom is het interessant dat de BBC het oppakt. Het is natuurlijk leuk om naar landgenoten te kijken. Ter vergelijking: in Nederland is het leuker om naar schaatsen te kijken in plaats van naar cricket. Al denken ze daar in India heel anders over.”

Hoewel bovenstaande tweet het wel suggereert, is het niet de eerste keer dat BBC esports uitzendt. In 2015 zond de omroep al het League of Legens World Championship uit. Dit is volgens de BBC echter de eerste keer dat de omroep op deze schaal een esports-toernooi uitzendt.

De uitzendingen zijn op vrijdagen vanaf 22.45 uur, zaterdagen vanaf 23.00 uur en zondagen vanaf 19.00 uur (Nederlandse tijd) te zien zijn via de BBC iPlayer. Die werkt alleen in het Verenigd Koninkrijk. Wil je ze vanuit Nederland bekijken, dan kun je daarvoor een VPN-dienst gebruiken.