Beats by Dre lanceert eerste draadloze oordopjes: Powerbeats2

Door de aanhangers van wearables wordt deze productlancering van Beats by Dre vast weer als een stap in de goede richting gezien: Een nieuwe set draadloze oordopjes, speciaal gericht op sporters. De Powerbeats² zijn draadloos, dus geen gehannes meer met draadjes in je sportoutfit. Via een Bluetooth 4.0 verbinding connect je de headset met je smartphone of MP3 speler.

De oordopjes van Beats by Dre (tegenwoordig eigendom van Apple) zijn waterafstotend en kunnen dus wel tegen een beetje zweet. Het wordt echter afgeraden ze tijdens het zwemmen in te doen. Volgens de producent zijn de dopjes in een kwartier opgeladen voor een uur batterijduur. Wanneer je ze helemaal oplaad gaan ze tot 6 uur mee.

powerbeatsrinse

Ook handig is dat ze een ingebouwd LED lampje hebben zodat je ziet dat ze (nog) aan staan en je ze dus uit kunt zetten om batterij te sparen. Volgens de redactie van Engadget, die de nieuwe gadget vandaag al even mocht testen, zijn de dopjes niet zo zwaar in basstonen als je van een Beats by Dre headset zou verwachten. Het zijn juist de mid-frequency tonen zoals zang en synth die het meest duidelijk hoorbaar zijn.

Of dat ook echt zo is, hopen we binnenkort zelf hopelijk nog een keer te kunnen testen. De Powerbeats² zijn eind deze maand verkrijgbaar in de kenmerkende Beats kleuren rood, zwart en wit en gaan $199 kosten.