Bloom Ring: Een wearable die de vrouwelijke vruchtbaarheid meet

Sommige mensen hebben meer moeite om zwanger te worden dan anderen. Dan is het handig als je als vrouw je eigen vruchtbaarheid kunt bijhouden. Je kunt daarvoor een app gebruiken, zoals Laze, maar nu is er een nog slimmere manier om je eisprong te meten: Met de Bloom Ring fertility tracker.

Het gaat om een kleine ring die je als vrouw in je vagina draagt. Daar meet het je temperatuur, en stuur deze data via bluetooth naar een app op je smartphone. Zo gauw je temperatuur voor langere tijd stijgt zit je in je vruchtbare dagen, en is het dus tijd om actie te ondernemen (of juist niet).

bloom-application

De Bloom wordt deze week internationaal gepresenteerd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De eerste reacties zijn gemengd, omdat je deze wearable daadwerkelijk ín je lichaam draagt. Toch is het idee niet heel idioot, in ieder geval voor vrouwen die hun kinderwens erg serieus nemen.

Bloom Ring is een uitvinding van het Amerikaanse bedrijf Prima-Temp, dat aan de website te zien nog geen FDA approval heeft voor het apparaat. Wanneer het op de markt verschijnt is dus nog even de vraag.

ces-2015-banner-eventwall