De NOS brengt deze zomer de FIFA World Cup 2014 naar jouw mobiel

Het is weer bijna zover, na nog een paar oefenwedstrijden en een trainingskamp zal het Nederlands elftal vertrekken naar Brazilië voor de FIFA World Cup. De oranje vlaggetjes mogen weer van zolder, huizen en zelfs hele straten worden versierd: de oranjegekte begint langzaam maar zeker op te komen in het land.

De NOS komt je dit jaar tegemoet op je mobiel en zal je deze zomer waar je ook bent op de hoogte houden van het spektakel. De Nederlandse omroep Stichting zal haar mobiele plannen voor de zomer van 2014 bekend maken tijdens de Mobile Convention Amsterdam dat op 22 mei plaatsvindt.

Met de nieuwe mobiele aanpak tracht de NOS het Nederlandse publiek tegemoet te komen door nieuwe manieren te bieden waarop het toernooi kan worden gevolgd. Hoofd van de nieuwe media-afdeling van de NOS, Lara Ankersmit, vertelt dat haar organisatie nog lang niet klaar is met haar mobiele ambities:

Summer 2014 will be important during for example the FIFA World Cup, held in Brazil. The majority of people who follow the news, does so through smartphones and apps. We’ll be offering our audience new ways of following the matches played at the World Cup.

Ook in het verleden heeft de NOS laten zien innovatief te zijn op het gebied van mobiele media door het aanbieden van nieuws op nieuwe makkelijke manieren gecombineerd met televisie en live streaming.

Ruim twee weken geleden toonde de NOS ook al aan voorloper te willen zijn op het gebied van nieuwe media. Via een blogpost maakte de omroep bekend te experimenteren met Google Glass voor hun online verslaggeving. De omroep gaf bovendien aan twee nieuwe diensten te hebben ontwikkeld, speciaal voor Glass.

Vooralsnog is het exacte mobiele plan voor de zomer van de NOS nog niet bekend, tijdens de Mobile Convention Amsterdam zullen we meer te weten te komen. Feit is dat we in ieder geval niet bang hoeven te zijn om ook maar iets te missen van het voetbalspektakel deze zomer!