Dit is waar we Loki na seizoen 1 van zijn serie weer zien (en het is niet alleen seizoen 2)

Loki

Het allereerste seizoen van de Marvel-serie Loki kwam afgelopen woensdag tot een einde. Maar gelukkig werd aan het einde van diezelfde aflevering al aangekondigd dat er een tweede seizoen komt. Maar de kans is groot dat we de God of Mischief ook op andere plekken weer gaan zien.

Let op: hierna volgen spoilers voor het eerste seizoen van Loki.

Spoiler Alert

De serie Loki eindigde woensdag met een behoorlijk open einde, inclusief cliffhanger. The one who remains werd vermoord door Sheila en Loki kwam terug op de TVA. Tenminste, op een versie van de TVA. Want al snel bleek dat hij in een andere tijdlijn terecht is gekomen.

Hij komt terug!

Nu weten we dus al dat er een tweede seizoen van de serie komt, in tegenstelling tot WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier. Maar volgens The Hollywood Reporter gaan we Loki op meer plekken zien. De serie zet namelijk niet alleen de basis neer voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness – die naar verwachting in maart in de bioscoop verschijnt – maar volgens het Amerikaanse medium is de kans groot dat Loki himself ook in die film verschijnt. Marvel heeft dat echter nog niet bevestigd.

Op zich klinkt dat natuurlijk niet gek. De nieuwe Doctor Strange-film gaat immers over de Multiverse, en Loki heeft er net voor gezorgd dat dit überhaupt weer bestaat. Dat de God of Mischief weer terugkeert om uitleg te geven – en iedereen de stuipen op het lijf te jagen, want bij hen is hij dood – klinkt niet vreemd.

Overigens legt de serie waarschijnlijk ook de basis voor de decemberfilm Spider-Man: Far From Home. Er gaan namelijk geruchten dat we in deze film de Spiderverse induiken en dat oude Spider-Man-acteurs Tobey Maguire en Andrew Garfield weer terugkeren, naast onze eigen Tom Holland natuurlijk. Sowieso is al bekend dat belangrijke schurken als Doctor Octopus (Alfred Molina) en Electro (Jamie Foxx) terugkeren. Maar voor zover we weten zit Loki niet in deze film.

Waarom komt er een tweede seizoen?

De aankomende films focussen zich waarschijnlijk echter wel op een veel groter verhaal, en zullen lang niet aan alle Loki-verhaallijnen raken. De kans is dus groot dat het merendeel van het Multiverse-probleem uit de serie in seizoen 2 behandeld gaat worden. Het verhaal zorgt er dus voor dat Loki een tweede seizoen krijgt, waar WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier dat niet kregen.

De reden dat die andere twee series geen tweede seizoen krijgen, is omdat ze met een heel specifieke verhaallijn bezig waren die we verder afgerond zien worden in de films. In WandaVision moest Wanda immers vooral leren omgaan met haar trauma, de problemen met Agatha Harkness oplossen en de Scarlet Witch worden. Dat is allemaal gebeurd en daarmee heeft dit verhaal een einde bereikt. Het verhaal van Wanda gaat verder in de Doctor Strange-film in maart.

The Falcon and the Winter Soldier heeft een vergelijkbaar probleem: de serie draaide om dat Sam de volgende Captain America moest worden. Dat is gelukt, dus het verhaal is klaar. De rest van het verhaal rondom de nieuwe Captain America gaat waarschijnlijk verder in een volgende Captain America-film.

Wanneer komt het tweede seizoen?

Helaas voor ons is er verder nog vrij weinig bekend over het tweede seizoen van Loki. We hebben dus nog geen releasedatum, geen plot en we weten zelfs niet welke acteurs terugkeren. De kans is gigantisch dat Tom Hiddleston de titelrol weer op zich neemt en dat Owen Wilson weer terugkeert als Mobius, maar officieel is nog niets zeker.

Voorlopig kijken we dus maar uit naar de aankomende films en series, met de serie What if…? als eerste op de lijst.

Beeld: Disney+