Dit zijn de belangrijkste aankondigingen en trailers van Netflix Tudum

Avatar: The Last Airbender bij Netflix Tudum

Netflix organiseerde afgelopen weekend voor de derde keer zijn fanevenement Tudum. En dat betekent dat er allerlei grote aankondigingen gedaan zijn en vele trailers getoond zijn van de nieuwe content die Netflix op de planning heeft staan. Wij geven een overzicht van de dingen die je echt niet wil missen.

Allereerst is goed om te weten dat het lastig kan zijn om te voorspellen wanneer nieuwe content precies naar Netflix komt. In de VS zijn de schrijvers van veel series en films namelijk aan het staken, omdat ze betere voorwaarden willen, meer geld en niet willen dat AI hun werk gaat overnemen. Veel werk ligt daardoor stil, zo ook bij Netflix. Series en films waarvan het script nog niet af is, kunnen dus flinke vertraging oplopen.

Squid Game

We hebben er al lange tijd weinig meer over gehoord, maar in 2021 zette Squid Game de wereld op zijn kop. De Koreaanse hitserie liet ons op het puntje van onze stoelen zitten, om te zien wie het spel zou overleven en wie niet.

Het is al enige tijd bekend dat er een tweede seizoen van komt, maar na die aankondiging werd het al snel stil. Tot nu dus, want tijdens Tudum heeft Netflix wel wat meer informatie gegeven over het tweeede seizoen. We weten inmiddels dat Lee Jung-jae, Wi Ha-joon, Gong Yoo en Lee Byung-hun terugkeren. Daarnaast is aangekondigd dat er een reeks nieuwe acteurs mee gaan doen in het nieuwe seizoen. Logisch natuurlijk, want een groot deel van de mensen uit het eerste seizoen zijn overleden.

Wanneer het tweede seizoen verschijnt, is helaas nog niet bekend geworden.

Overigens komt er ook een reality-serie op basis van Squid Game (ja, echt). En ook daar werd alvast wat van getoond. Het gaat om een eerste sneak peak van Squid Game: The Challenge. Aan het programma doen 456 deelnemers mee, die gedurende tien afleveringen strijden om 4,56 miljoen dollar. Maar zij gaan natuurlijk niet dood als ze een challenge niet halen. De reality-serie verschijnt in november.

Stranger Things

Ook Stranger Things kwam logischerwijs aan bod tijdens Tudum, al is er nog weinig groots te vertellen. Stranger Things is namelijk een van de series die vertraging oploopt als gevolg van de staking. Het filmen van het nieuwe seizoen moet zelfs nog gestart worden.

Toch is er wel wat nieuws. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat Linda Hamilton, bekend van de Terminator, ook meedoet aan dat seizoen, wat ook direct de laatste is. Welke rol ze gaat spelen, is helaas niet bekend.

One Piece

Natuurlijk is Netflix niet alleen bezig met nieuwe seizoen van al bestaande series, maar ook met geheel nieuwe content. Denk bijvoorbeeld aan One Piece, een live-action variant van de bekende anime-serie. Tijdens Tudum kregen we een eerste teaser van de serie én kregen we te horen dat de serie op 31 augustus op Netflix verschijnt.

Voor wie One Piece niet kent: de serie draait om de ‘Straw Hat Pirates’ en hun kapitein Monkey D. Luffy. Luffy is bijzonder, omdat hij een speciale kracht heeft. Nadat hij de behekste Gum-Gum Devil Fruit at, veranderde hij namelijk in een rubberen man, die zijn lichaam op allerlei manieren uit kan rekken. De crew heeft samen als doel om de schat One Piece te vinden. Wie die schat vindt, wordt volgens de legende namelijk de koning van de piraten.

Avatar: The Last Airbender

Er zijn van die series waar je tegelijkertijd heel veel zin in hebt én een beetje bang voor bent. Avatar: The Last Airbender is voor veel mensen ongetwijfeld zo’n serie. De originele animatieserie was immers fantastisch en kreeg geweldige recensies. Maar over de film die jaren later werd gemaakt is iedereen het wel eens: die was vreselijk. Dus in welk kamp gaat de nieuwe live-action serie van Netflix dan vallen? Dat is afwachten.

Maar er is nu wel wat meer bekend over de serie. Netflix deelde tijdens Tudum eerste foto’s van Aang, Katara, Sokka en Zuko, waar ze er in ieder geval vast goed in stijl uitzien.

Daarnaast hebben we een allereerste teaser gehad van de nieuwe serie. Die teaser is nog weinig meer dan de symbolen van de verschillende stammen die om de beurt langskomen (earth, fire, water, air). Dat roept natuurlijk direct herinneringen op aan de originele serie, die steeds opende met het opnoemen van de vier elementen, eindigend met de stam waar de huidige avatar in geboren is. Die volgorde definieert namelijk de cyclus waarin de avatar geboren wordt. Als de huidige in de lucht-stam geboren is (Aang), wordt de volgende avatar in de waterstam (Katara) geboren. En zo verder.

Veel informatie is het nog niet, maar we weten wel dat de serie ergens in 2024 moet verschijnen. Dat jaar volgt naar verwachting trouwens ook een nieuwe animatieserie in de wereld van Avatar, maar daar is ook nog weinig over bekend.

Bridgerton

We hebben onlangs nog kunnen genieten van Queen Charlotte, maar dat betekent niet dat we niet zitten te wachten op het derde seizoen van de originele serie. En dat seizoen komt er gelukkig ook aan. Helaas hebben we er tijdens Tudum nog geen bewegende beelden van kunnen zien, maar er zijn al wel eerste foto’s gedeeld.

Die foto’s – vier in totaal – richten zich op wat naar verwachting de belangrijkste romance wordt in het seizoen. We hebben het dan over Penelope en Colin. De eerste foto’s zijn in ieder geval vast veelbelovend.

Er zijn inmiddels geruchten dat het filmen van het seizoen klaar is, maar helaas is nog niet bekend wanneer het derde seizoen op Netflix verschijnt.

Wednesday

Als we het hebben over series die een echte culthit geworden zijn, dan kan Wednesday natuurlijk niet uit het rijtje ontbreken. Al snel na het eerste seizoen – dat enorm goed ontvangen werd – werd aangekondigd dat er een tweede zou volgen. Tijdens Tudum werd in een korte video aangekondigd dat er hard aan het tweede seizoen gewerkt wordt, maar dat het plot nog topgeheim is. We hebben dus nog geen idee waar het over moet gaan. Wel namen de castleden wat fantheoriën door. Wie weet blijkt één daadwerkelijk te kloppen.

Helaas is ook hiervan nog niet bekend wanneer het tweede seizoen op Netflix verschijnt.

Rebel Moon

Zack Snyder – je weet wel, die van Justice League – keert terug met een geheel nieuwe film, die dus naar Netflix komt. Rebel Moon gaat over een jonge vrouw die op zoek gaat naar strijders van andere planeten, om samen te vechten tegen de legers die haar vreedzame kolonie terroriseren. In de film spelen onder meer Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service), Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) en Anthony Hopkins in de hoofdrollen.

Opvallend is dat de film in twee delen op Netflix verschijnt. Het eerste deel zie je vanaf 22 december, wanneer het tweede deel komt, is nog onbekend. Wel is al bekend gemaakt dat ieder deel zijn eigen Snyder cut krijgt.

Three-Body Problem

De showrunners van Game of Thrones zijn terug! En deze keer maken ze een sci-fiserie genaamd Three-Body Problem. De serie gaat over Wang Miao, een wetenschapper die een grote samenzwering moet onderzoeken. Daarnaast volgen we voormalig wetenschapper Yen Wenjie, die een link heeft met een geheime organisatie, die mogelijk weer te maken heeft met die samenzwering. Maar er is meer: een andere planeet, een gecompliceerde VR-game en een hele belangrijke kalender. Hoe het allemaal met elkaar samenhangt, ontdekken we in januari 2024, als de serie verschijnt.

Nieuw seizoen van: Emily in Paris, You en Elite

Helaas krijgt niet alles bij Tudum een uitgebreide update. Van sommige series wordt alleen een tipje van de sluier gelicht. Zoals van Emily in Paris, waarvan nu bekend is gemaakt dat we in het vierde seizoen naar Rome gaan.

En ook van You kregen we een eerste sneak peak te zien. Hoofdrolspeler Penn Badgley gaf tijdens Tudum een korte teaser van dat nieuwe seizoen, waarin hij aangeeft dat Joe terugkeert naar New York. Ook verwijst hij naar de vele losse eindjes die Joe heeft achtergelaten. Maar wie hij precies gaat tegenkomen, dat is afwachten.

En tot slot heeft Netflix aangekondigd dat het zevende seizoen van Elite op 20 oktober verschijnt. Ook leuk: Omar Ayuso keert voor dat seizoen weer terug naar de Spaanse tienerdrama.

Eerste beelden van: Lupin, Cobra Kai en The Witcher

En dan zijn er nog wat series waar we nu vooral wat eerste beelden van te zien hebben gekregen. Denk bijvoorbeeld aan The Witcher, waarvan het eerste deel van het derde seizoen volgende week verschijnt. In een nieuwe clip zien we hoe Ciri in haar eentje een groep vijanden aanvalt. Tenminste, totdat Geralt en Yennefer haar komen helpen.

Netflix toonde daarnaast een korte clip van het derde deel van Lupin, dat op 3 oktober verschijnt. Assane blijkt daarin niet alleen terug te zijn, maar ook in gevaar.

En tot slot deelde de cast van Cobra Kai een kort bericht tijdens Tudum. Momenteel wordt gewerkt aan het zesde en laatste seizoen van de serie, maar het werk ligt even stil als gevolg van de staking. Toch komt de cast vast even bij elkaar.

Beeld: Netflix