DreamUp Vision wil blindheid in vroeg stadium ontdekken

DreamUp Vison is bezig met het ontwikkelen van een innovatieve manier omtrent het analyseren van het netvlies. DreamUp Vison is daarmee in de categorie Health and Wearable Technologies genomineerd voor de SXSW Accelerator.

Met het ontwikkelen van een software die het netvlies op een grondige manier kan analyseren, hoopt DreamUp Vision de eerste verschijnselen van blindheid te kunnen ontdekken. Vooral voor diabetespatiënten kan dit behoorlijk waardevol zijn.

Door middel van deep learning is de software in staat om verschillende netvliezen met elkaar te vergelijken en daarmee patronen te kunnen ontdekken. Aan de hand van deze patronen kan de software daarna gemakkelijk bepaalde conclusies trekken.

Hiermee kan bijvoorbeeld een vroege diagnose van een ‘diabetic retinopathy’ worden vastgesteld, dat een van de eerste tekenen van blindheid is die veroorzaakt wordt door diabetes. DreamUp Vison wil de software daarom beschikbaar stellen voor web en mobile zodat deze gebruikt kan worden door professionals uit de gezondheidszorg en daarmee blindheid bij diabetespatiënten te voorkomen.