Dit zijn de eSporters van de officiële Nederlandse FIFA-competitie E-Divisie

De selectie is rond. De Eredivisie heeft bekendgemaakt welke eSporters de achttien eredivisieclubs in de E-Divisie gaan vertegenwoordigen. De organisatie bracht de namen, een foto en aanvullende informatie over de FIFA-competitie via zijn website naar buiten.

Op de foto zie je achteraan v.l.n.r.: Dani Hagebeuk (Ajax), Ian ter Schuur (Go Ahead Eagles), Tom Heijnen (Roda JC), Niels Krist (sc Heerenveen), Frank van der Slot (Sparta), Paskie Rokus (Vitesse), Lode de Boo (FC Utrecht), Stefan Vellinga (PEC Zwolle), Absalom Warkor (FC Groningen) en Romal Abdi (PSV).

Vooraan zie je v.l.n.r.: Jaimy van den Boogaard (FC Twente), Romano Jansen (NEC), Aristote Ndunu (AZ), Quinten van der Most (Feyenoord), Mitchel Denkers (ADO Den Haag), Bryan Hessing (Heracles Almelo), Danny Hazebroek (Excelsior) en Daniel Kuipers (Willem II).

Opvallend is dat Ajax vanmiddag bekend heeft gemaakt naast Koen Weijland ook Dani Hagebeuk aan de eSport-selectie toe te voegen. Hagebeuk is de Nederlands kampioen FIFA 17. Hij is de persoon die de Amsterdamse club gaat vertegenwoordigen in de E-Divisie.

Team Ajax

Studio E-Divisie

‘Koning FIFA’ Weijland kruipt dus niet achter de controller in de E-divisie. In plaats daarvan treedt hij op in het programma ‘Studio E-Divisie’. Daarin gaat hij de wedstrijden samen met andere YouTubers verslaan en analyseren. Zijn collega’s worden Bas van Velzen (VVBasVV), Matthyas het Lam (FIFAlosophy) en Raoul de Graaf (FC Roelie).

De analyses en samenvattingen zijn onder meer te bekijken via mediapartner NU.nl. De website gaat Studio E-Divisie elke vrijdag vanaf 16:00 uur uitzenden. Het voetbalprogramma zal ook te volgen zijn via YouTube en Twitch.

Opzet

De E-Divisie gaat 6 februari van start. Het wedstrijdschema van de E-Divisie is gelijk aan de tweede competitiehelft van de Eredivisie. Omdat de eredivisie op 6 februari al vier speelrondes verder is, worden de eerste week inhaalwedstrijden uitgezonden. Deze wedstrijden zijn vier dagen lang vanaf 14:00 uur te zien op zowel YouTube als Twitch.

Vanaf 10 februari loopt de virtuele competitie gelijk aan de competitie op het veld. Vanaf dat moment nemen de eSporters het wekelijks tegen elkaar op. De FIFA-wedstrijden vinden enkele dagen voor de wedstrijden van de ‘gewone’ Eredivisie plaats. De wedstrijden worden vrijdagmiddag uitgezonden door Fox Sports.

De eSporters moeten laten zien zowel op de PlayStation 4 als XBOX One uit te voeten te kunnen met FIFA Ultimate Team. In Ultimate Team kunnen de eSporters hun eigen spelers kiezen. Daardoor zijn de gamers niet beperkt tot de spelers van de club die ze vertegenwoordigen.