Wat geef je deze Kerst aan een smart home liefhebber zoals Michiel Veenstra?

Redactie

Met de feestdagen in aantocht vroegen wij techliefhebber Michiel Veenstra wat er op zijn verlanglijstje staat.

Het is die tijd van het jaar: Kerst komt er weer aan. Dat betekent cadeaus, ontspanning en lekker eten. Wij vroegen aan 3FM-dj en techliefhebber Michiel Veenstra wat er bovenaan zijn verlanglijstje staat en waarom zijn huis van top tot teen is aangekleed met ‘smart’ apparatuur.

“Ik heb een vrij traditionele kerst”, vertelt 3FM-dj Michiel Veenstra. “De ene dag vier ik met de schoonfamilie, de andere dag met mijn ouders. Ik doe het dan lekker rustig aan, want de avond ervoor is altijd Serious Request afgelopen en dat is een week hard werken voor alle betrokkenen. 3FM’ers zijn denk ik heel ongezellig met de kerstdagen..”

Gifts

Ik heb al flink wat HUE-lampen in huis en zeg echt letterlijk 's avonds voor het slapen gaan 'Hey Siri, welterusten'. - Michiel VeenstraWaar je Michiel blij mee maakt? Makkelijk: alles van Apple. “Ik zit vol in het ecosysteem met iPhone, Macbooks, Apple TV, Apple Watch… eigenlijk alles. Vooral de uitrol van Homekit-domotica vind ik razend interessant.” Het huis van de 3FM-dj is met recht ‘smart’ te noemen. “Ik heb al flink wat HUE-lampen in huis en zeg echt letterlijk ’s avonds voor het slapen gaan ‘Hey Siri, welterusten’.

De lampen beneden gaan dan uit, de twee nachtlampjes boven aan. En dat kan altijd uitgebreider.” Hoe? “Ik wil ook best graag de spotjes in de keuken vervangen voor HUE-lampen bijvoorbeeld. Of een thermostaat die met HomeKit samenwerkt.”

My Deer Botanical Garden

€39,50
Lekker analoog, maar desondanks misstaat deze print niet in een smart home.
Koop

Netatmo Presence

€299,99
Slimme beveiligingscamera voor buiten die automatisch mensen, dieren en auto's herkent.
Koop

New Mac Geurkaars

$24,-
Vul je huiskamer met de geur van een nieuwe Apple-product.
Koop

Sen.se Peanut

Vanaf €29,-
Een slimme pinda om je spullen te bewaken, de temperatuur te meten of gewoon je hele huis slimmer te maken.
Koop

Philips Hue white starter kit

€75,95
Bedien je lampen met je telefoon. Overal, waar je ook bent.
Koop

Tado Slimme Radiatorknoppen

€199,-
Handig: regel de temperatuur per kamer.
Koop

Volgens Michiel hoef je niet per se tech-obsessed te zijn, om apparatuur op je wishlist te zetten. “Het gemak waarmee je via Sonos alle digitale muziek ter wereld in briljante kwaliteit af kunt spelen en het gemak van lampen die via de HUE -app of IFTTT alles doen wat je wil en ook nog eens energiezuinig zijn: dat mooie startpunten voor iedereen. Ze zijn ook heel goed te verkopen aan huisgenoten slash partners die niet meteen staan te springen om de digitalisering van hun huishouden. Inderdaad, de WAF.”

Ik mag ook graag het evangelie van Sonos-speakers verspreiden. Die dingen zijn ZO fijn. - Michiel VeenstraAls je nou niet weet, wat je dit jaar aan de kerstman moet vragen, dan heeft Michiel nog wel een tip. “Alle Apple-fans die nog geen Apple Watch hebben, kan ik die aanraden. Notificaties komen binnen op je pols en je gezondheid op deze manier bijhouden werkt heel lekker. Ik mag ook graag het evangelie van Sonos-speakers verspreiden. Die dingen zijn ZO fijn.”

Kerstclichés

Niet alleen kerstcadeaus behoren tot de musthaves tijdens de kerst van Michiel. Hij is namelijk gek op alle kerstclichés. “Echt allemaal. De lampjes, de trui, kerststol… en gourmetten. Niet op Eerste Kerstdag, dat voelt wat goedkoop of zo. Maar tweede kerstdag kan het al prima hoor.” Tussen het gourmetten door met familie wordt er ook nog een film of twee gekeken, een traditie die Michiel nooit overslaat.

“Ik kijk elk jaar tussen Halloween en Kerst weer een keer naar The Nightmare Before Christmas, wat een topfilm. En Blackadder’s Christmas Carol, maar dat is geen Disney. Mijn grootste guilty pleasure op kerst- en Disneyvlak is m’n collectie Christmasloops: 5 uur non-stop instrumentale kerstmuziek zoals die in de Disneyparken op Main Street USA te horen is.” En de dag na kerst? “Dan zou ik wel een oliebolletje lusten.”