Google gaat het makkelijker maken om fouten in de Knowledge Graph te wijzigen

Google gaat het makkelijker maken om fouten in de Knowledge Graph aan te passen. Het proces daarvoor wordt begin 2018 ‘helemaal omgegooid’, laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan The New York Times. Een journaliste van de krant schreef een artikel over dit onderwerp omdat de Knowledge Graph haar foto bij een overleden persoon met dezelfde naam toonde.

De Knowledge Graph is de functie in de zoekmachine van Google om informatie direct na een zoekopdracht weer te geven. Zoeken naar een persoon, bedrijf, gebeurtenis of iets anders levert soms een ‘kaartje’ met beknopte informatie op. Google haalt die informatie uit andere bronnen van het internet, zoals Wikipedia.

Maar dat gaat niet altijd goed. Rachel Abrams, de betreffende journaliste van The New York Times, zag dat haar foto werd gebruikt in de Knowledge Graph-kaart van een andere Rachel Abrams. Die Abrams overleed in 2013, maar ‘Ik ben nog niet dood’, verzekert journaliste Abrams haar lezers.

Abrams probeerde haar foto uit de Knowledge Graph-kaart van de andere Abrams te verwijderen. Na haar mislukte pogingen, beloofde Google dat het proces in 2018 een stuk makkelijker gaat worden. Hoe het proces precies gaat veranderen en wanneer, is niet bekend. De foto van de journaliste is inmiddels wel uit de kaart van de andere Rachel Abrams verdwenen.