Google kondigt op 15 oktober de Pixel 4-telefoon aan

Google-Pixel-4

De nog te verschijnen Pixel 4 is inmiddels niet echt een geheim meer. De telefoon is het onderwerp van diverse geruchten en Google heeft ook zelf al wat details naar buiten gebracht (waaronder de foto boven dit artikel). Wat we nog niet wisten, is wanneer de smartphone aangekondigd wordt. Maar ook dat is nu bekend, schrijft The Verge.

Google heeft namelijk op 15 oktober een hardware-evenement in New York City. Daar kondigt het bedrijf naar verwachting de Pixel 4 en Pixel 4 XL officieel aan. Mogelijk worden er ook andere apparaten onthuld, zoals Google Home-speakers en een Pixelbook 2.

Details van Google zelf

Zoals gezegd heeft Google zelf al diverse details over de Pixel 4 naar buiten gebracht. Dat is opvallend, want fabrikanten houden meestal de lippen stijf op elkaar over toekomstige producten. Maar gezien het bestaan van de telefoon een publiek geheim is, besloot de internetgigant vast een tipje van de sluier te lichten.

Zo weten we al dat de telefoon een eigen variant van Face ID krijgt. Dat betekent dus dat er sensoren in de telefoon zitten waarmee je gezicht gescand wordt, om zeker te weten dat jij het bent die de telefoon wil ontgrendelen. Ook komt er ondersteuning voor navigatie met handgebaren, via de Project Soli-technologie van het bedrijf.

Wat de telefoon nog meer aan functies heeft en wat we verder aan nieuwe hardware kunnen verwachten, wordt halverwege oktober dus duidelijk.