Google’s internetdrone stort neer tijdens testvlucht

Google is van plan om wereldwijd voor internet te zorgen, maar de ontwikkeling van de op zonne-energie werkende drones verloopt niet helemaal volgens plan. Een van de drie drones is namelijk neergestort tijdens een test in Albuquerque, zo blijkt uit gegevens van het Amerikaanse National Transportation Safety Board.

De onbemande Solara 50 stortte op 1 mei vlak na het opstijgen neer. Daarbij raakte niemand gewond, omdat de drone nog niet ver van het vliegveld verwijderd was. Het is echter de bedoeling dat de Solara 50 straks op 20.000 meter hoogte vliegt, dus ga er maar vanuit dat Google wil voorkomen dat een dergelijk incident nog een keer voorkomt. Als de drone op die hoogte neerstort, zijn de gevolgen namelijk niet te overzien.

Google bevestigde tegenover Bloomberg dat een van de drones onlangs is neergestort, al hoeven we ons daar volgens het bedrijf geen zorgen over te maken. “Een van de prototypes is gecrasht tijdens een recente test, maar we blijven positief over het potentieel van vliegtuigen die werken op zonne-energie”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. “Het hoort nu eenmaal bij het ontwikkelen van nieuwe technologie dat het af en toe mis gaat.”