Kaart toont elke inwoner van Verenigde Staten in zijn woonplaats

Soms loop je tegen projecten aan waar je het petje (of hoedje) alleen maar voor af kan nemen. Gewoon, slim en vooral niet te moeilijk gedacht en toch een schitterende visualisatie. Zoals de “kaart” die MIT Media Lab-medewerker Brandon Martin-Anderson maakte. Een weergave van elke inwoner in de VS in 2010 in zijn woonplaats.

Volgens de 2010 Census van de Amerikaanse regering woonde er in dat jaar 308.745.538 mensen in het land. En Martin-Anderson heeft ze bijna allemaal op de kaart gezet: 308.450.225 puntjes. Deze puntjes geven aan waar mensen volgens de “block-level”-data van de Census wonen. Vooral in het oosten is dat mooi om te zien: de puntjes geven ook keurig de randen van het ruige terrein aldaar aan.

Het levert soms ook bizarre locaties op, zoals mensen die midden in een meer blijken te wonen. Martin-Anderson legt uit: “The census reported that someone lives in a block which includes a lake, and that’s where their dot was randomly placed. Also, some people live in the middle of lakes“.

map_census

De onderzoeker kwam tot zijn kunstige werk met behulp van een zelf geschreven Python-script. Wil je meer lezen daar over, check dan zijn uitleg zeker even! Meer informatie op  de website van zijn project.