Laat Pokémon Go je langer leven? Volgens Microsoft en Stanford wel

Voor wie Pokémon Go nog niet helemaal zat is, heb ik mogelijk goed nieuws. Volgens onderzoek van Microsoft en Stanford zorgen dit soort spelletjes er namelijk voor dat je langer leeft. Dat schrijft VentureBeat. Dus op naar buiten en vang ze allemaal!

Spelletjes als Pokémon Go zijn natuurlijk niet alleen maar leuk, maar ook goed voor je lichaam. Volgens het onderzoek van Microsoft Research en de Stanford University krijgen de spelers namelijk gemiddeld 26 procent meer fysieke beweging dan voordat ze de game speelden. Sinds het spel uit is gekomen hebben Amerikanen zelfs al 144 miljard extra stappen gezet. Aangezien beweging een goede en bekende manier is om je levensduur te vergroten, is het nieuws niet heel verrassend.

Voor het onderzoek keken de onderzoekers naar activteitendata uit de Microsoft Band van 32.000 mensen in drie maanden. Via de vragen die men stelde in zoekmachines ontdekten ze wie het spel speelden en hoe vaak ze dat deden. De activiteit vergeleken ze vervolgens met de sensoren in de wearable, waardoor er een verband getrokken werd tussen het wandelen en spelen van het spel.

Bij het onderzoek wordt er vanuit gegaan dat het spel dagelijks duizend stappen toegevoegd worden aan het gemiddelde, vertelt Tim Althof, wetenschapper bij Stanford. “Dat is een stijging van ongeveer achttien procent voor onze gebruikers. De levensverwachting zou dan stijgen met ongeveer 41 dagen per gebruiker.” Aangezien er 25 miljoen spelers zijn in de Verenigde Staten, zou dat in totaal 2825 miljoen levensjaren opleveren in de VS.

Betrouwbaar?

Nadeel van dit onderzoek is dat er alleen gekeken werd naar de mensen die de Microsoft Band hebben en hun data wilden delen voor onderzoeken. Dat zijn lang niet alle spellen, dus het gedrag kan flink afwijken als je naar de rest kijkt. Daarnaast is het zoeken naar Pokémon-gerelateerde zoekopdrachten niet de meest ideale manier om erachter te komen of mensen een spel veel spelen.

Bovendien: de hype met Pokémon Go lijkt al weer een tijdje voorbij te zijn. Wil je als ontwikkelaar echt iets voor je gezondheid doen, dan moet je zorgen dat een spel als dit populair blijft. En dat blijkt moeilijk te zijn.

Maar het is weer leuke een reden en een goed excuus om door te blijven gaan met het spel. Dus, Gotta Catch ‘Em all!