McDonald’s gaat in Nederland bezorgen met UberEats

Het zat er al aan te komen en wordt nu bevestigt: McDonald’s gaat in Nederland bezorgen. In samenwerking met UberEats begint het een bezorgproef in Amsterdam en Amstelveen.

In de beginfase gaat het om een pilot met drie locaties: Amsterdam Spaklerweg, Amsterdam Albert Cuyp en Amstelveen Stadshart. Op 4 juli komen er nog vijf restaurants bij, waaronder de restaurants op Kalverstraat en het Muntplein.

Klanten kunnen hun bestelling plaatsen via de app UberEats voor iOS of Android. Betaling gaat via creditcard of PayPal en als de koerier in de buurt van de McDonald’s is begint de breiding. De bezorging zou dan minder dan een halfuur duren. Vrijwel alle producten zijn via de app beschikbaar. Alleen de ijshoorns, McBreak en voordeelmenu’s zijn uitgesloten.

Mogelijke uitbreiding andere steden

Na bestelling is het mogelijk om de bestelde producten een beoordeling te geven. Van die rating wil de fastfoodketen leren, en vervolgens mogelijk aanpassingen doen.

In september wordt de proef in Amsterdam en Amstelveen geëvalueerd. Dan wordt er gekeken naar een eventuele uitbreiding naar andere steden.