Kan ik deze serie legaal streamen? Film.nl vertelt het je

Tegenwoordig hebben we vrijwel overal wel een zoekmachine voor. Voor algemene informatie, voor foto’s en natuurlijk ook voor films en series die je illegaal kunt downloaden. Maar voor legale varianten van films en series was deze er in Nederland nog niet. En daardoor kost het soms veel moeite om iets legaal te kijken, terwijl je dat misschien wel gewoon wilt. Tot nu dan, want Film.nl is de zoekmachine die tot nu toe ontbrak.

Film.nl is een app en een website waarop je kunt zoeken naar je favoriete films en series. Na het intikken van je zoekopdracht krijg je een lijst met een legaal aanbod van de titel. De film die je zoekt draait bijvoorbeeld in de bioscoop, of is beschikbaar op DVD, Blu-Ray of via On-Demand. Een legale variant vinden van bijvoorbeeld ‘Westworld’ of ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ wordt daardoor dus erg eenvoudig.

Dat betekent overigens niet dat je ook direct via Film.nl je favoriete serie of film kunt bekijken. De website biedt zelf namelijk geen content aan, maar vertelt je waar je iets kunt bekijken. Het aanbod van onder meer Netflix, Bol.com, Ziggo, iTunes, Videoland, Comedy Central en Pathé worden getoond. Een vrij volledig aanbod dus.

Eigen profiel

In de app (beschikbaar voor iOS en Android) kun je ook een eigen profiel aanmaken. Daarmee kun je je favoriete genres instellen en aangeven van welke bronnen je gebruik wilt maken. Heb je bijvoorbeeld geen Netflix, dan kun je die er dus uitfilteren. Daardoor kun je precies zien wat jij wel legaal kunt kijken. Ook wordt er rekening gehouden met films en series die nu populair zijn. Zo kom je misschien nog eens op nieuwe ideeën.

Film.nl

Daarnaast kun je ook direct een beeld krijgen van een film, doordat gebruikers cijfers kunnen geven aan de content. Dit kan alleen via de app. Bij een film of serie zie je het gemiddelde van alle cijfers die gebruikers gaven. Zijn er nog niet voldoende stemmen gegeven, dan pakt de website het cijfer van IMDB.

Het initiatief komt van diverse bedrijven en instellingen binnen de Nederlandse entertainmentsector. Onder meer het Nederlands Filmfonds, Filmdistributeurs Nederland en Filmproducenten Nederland werkten er aan mee. Het platform is dan ook volledig gratis en bevat geen advertenties. Ze willen dus duidelijk dat je stopt met illegaal downloaden en alles legaal gaat bekijken.