Missy Elliott als eerste vrouwelijke rapper opgenomen in Rock & Roll Hall of Fame

Missy Elliott

De Rock & Roll Hall of Fame bestaat al sinds 1986, maar het duurde tot dit weekend tot daar een vrouwelijke rapper in werd opgenomen. Afgelopen weekend werd Missy Elliott namelijk aan de prestigieuze Hall toegevoegd, wat natuurlijk gevierd werd met een optreden.

De 52-jarige rapper zei eerder al in talkshow Good Morning America dat ze het moeilijk te geloven vindt dat zij als eerste vrouwelijke rapper in de Hall of Fame is opgenomen. Wat haar betreft is de hiphopwereld is speciaals en unieks. En dat lijkt de wereld met haar eens te zijn, nu steeds meer rappers een plekje krijgen in de Hall of Fame. Vorig jaar werd bijvoorbeeld ook Eminem toegevoegd.

Net als Eminem en de meeste andere artiesten die worden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, gaf ook Missy Elliott een optreden tijdens de ceremonie. Na vier uur was zij aan de beurt en werd het publiek getrakteerd op een medley van haar grootste hits, zoals Get Ur Freak On, The Rain en Lose Control, zo schrijft Variety. Extra bijzonder voor de artiest zelf was dit ook nog de eerste keer was dat haar moeder haar ooit live heeft zien optreden.

Kate Bush, George Michael en Rage Against the Machine

Natuurlijk was Missy Elliott niet de enige die afgelopen weekend werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Bij de jaarlijkse ceremonie – die dit jaar 4,5 uur duurde – worden altijd meerdere grote namen toegevoegd. Dit jaar werd onder meer wijlen George Micheal toegevoegd. De prijs werd in ontvangst genomen door Andrew Ridgeley, met wie Michael ooit de band Wham! vormde.

Verder werd ook Kate Bush toegelaten – die onlangs weer hernieuwde populariteit kreeg met het nummer Running Up That Hill, nadat deze in Stranger Things verscheen. Verder werd Countryster Willie Nelson op 90-jarige leeftijd toegevoegd, net als The Spinners, Sheryl Crow en Rage Against the Machine. Overigens traden zowel Kate Bush als Rage Against the Machine niet op tijdens de ceremonie.

Terugkijken op Disney+

Mocht je de ceremonie – met daarin dus ook het optreden van Missy Elliott – terug willen zien, dan kan dat. Vorig jaar kwam de ceremonie naar HBO Max, maar dit jaar is deze te vinden op Disney+.

Foto: Shutterstock