Modulaire smartwatch Blocks haalt binnen enkele uren Kickstarter-doel

Block Smartwatch

Dat was snel. Enkele uren nadat de Kickstarter-campagne voor de Blocks-smartwatch online is gegaan, is het streefbedrag van 250.000 dollar al gehaald. De teller schiet sindsdien razendsnel omhoog, met nog dik een maand te gaan.

We hebben al een paar keer eerder over de Blocks-smartwatch geschreven. Het horloge is volledig modulair, dankzij een speciale schakelband die je zelf mag samenstellen. Iedere schakel in het horloge bevat andere hardware, waarmee de smartwatch andere functies gebruikt. Wil je bijvoorbeeld bellen met de Blocks-smartwatch? Dan steek je er een schakel met een simkaartmodule in.

De makers van Blocks maken eerst vier modules: één met een simkaarthouder, één met een vingerafdrukscanner, een schakel met een LED-lampje voor notificaties en een laatste met een programmeerbare knop. Later willen de makers nog sensoren om je stressniveau te meten toevoegen, plus een camera voor simpele selfies

De Blocks-smartwatch kan op Kickstarter worden besteld voor 195 dollar – maar je krijgt dan alleen het horloge zelf. Die kan volgens de makers hetzelfde als menig andere smartwatch, maar we vermoeden dat je er ook minstens één module bij wil hebben. Daarvoor zal je minstens 250 dollar moeten doneren. Voor dat geld krijg je vier modules naar eigen keuze.

Je zult na je donatie nog wel even moeten wachten. De eerste Blocks-horloges worden in mei 2016 geleverd.