Nederlandse Airbnb-gebruikers boeken 1 miljoen reizen via platform

Steeds meer Nederlanders ontdekken Airbnb en boeken een accommodatie via de website. Het bedrijf heeft dan ook een mijlpaal bereikt in ons land: sinds de oprichting van de website in 2008 hebben een miljoen Nederlanders een accommodatie geboekt.

Dit maakte Airbnb vandaag zelf bekend. Ook andersom doet ons land het goed. In dezelfde periode kozen namelijk ook een miljoen reizigers voor een Nederlandse slaapplek. Reizigers kunnen via Airbnb verschillende accommodaties boeken, zoals appartementen of woonhuizen, maar ook villa’s en kastelen zijn te huren. Het online platform biedt verblijfplaatsen aan in meer dan 34.000 steden, verspreid over 190 landen.

Het online platform laat weten dat er steeds vaker de voorkeur wordt gegeven aan het boeken van een privé-accommodatie. Daarnaast wordt het platform de laatste tijd ook vaker gebruikt voor langere vakanties in plaats van korte stedentrips. De Nederlands Airbnb-gebruikers gaven deze zomer namelijk massaal de voorkeur voor Italië en boekten gemiddeld vier nachten. Ons eigen land is voornamelijk populair onder Amerikanen. Amsterdam staat natuurlijk op de eerste plek, maar het online platform ziet ook dat steeds meer toeristen naar Friesland en Zeeland trekken.

Toch maken de een miljoen toeristen die via Airbnb boeken nog maar een klein deel uit van het totaal aantal toeristen die afgelopen jaar ons land bezochten. NBTC Holland Marketing laat namelijk weten dat zo’n 14 miljoen toeristen in 2014 naar Nederland trokken. In dat opzicht heeft het platform nog aardig wat in te halen. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd spannend om je woning of appartement te verhuren aan een vreemde, dit Amerikaanse stel kreeg namelijk de schrik van hun leven…