Nest concurrent The Hive zet de verwarming in huis vast aan zodra jij in de buurt komt

Sinds zijn lancering zo’n zeven maanden geleden kent British Gas’ slimme thermostaat The Hive een gestage groei en een toenemend succes. Met zo’n 75.000 aangesloten Britse huishoudens is de slimme thermostaat inmiddels een gedegen concurrent van Google’s Nest geworden. Met het uitrollen van een nieuwe slimme functie, kan Google zijn borst nat maken.

In een iOS update afgelopen week heeft British Gas namelijk ondersteuning van geolocatie toegevoegd aan de applicatie. Dit zorgt ervoor dat gebruikers berichten kunnen ontvangen of meldingen kunnen instellingen afhankelijk van hun locatie.

Zo kunnen Hive gebruikers een melding ontvangen wanneer de verwarming nog aan staat terwijl ze niet meer thuis zijn. Ook zou de slimme thermostaat nu precies weten wanneer de verwarming juist aan moet, als de bewoner bijvoorbeeld net zijn werk verlaat.

w640

Nest bevat een dergelijke functie (nog) niet, maar gebruikers kunnen door het apparaat te hacken wel een vergelijkbare functie gebruiken. Het nieuw ingebouwde geolocatie-systeem van British Gas zou dus een makkelijker alternatief zijn.

Voor Nest, die de afgelopen tijd een aantal keer negatief in het nieuws is verschenen doordat de apparatuur niet correct zou werken en daardoor zelfs voor de rechter is gesleept, lijkt de timing dus niet slechter te kunnen zijn.