‘Niet twee of drie, maar vijf cameralenzen op Samsung Galaxy S10’

Samsung Galaxy S8

Volgens het Koreaanse The Bell krijgt de Samsung Galaxy S10 niet twee of drie, maar vijf cameralenzen. Twee daarvan zitten aan de voorkant van het toestel, drie zitten aan de achterkant. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel verschijnt.

Op de achterkant van de telefoon zouden drie cameralenzen komen, waaronder een groothoeklens om foto’s van 120 graden mee te maken. De andere twee lenzen zijn 12 megapixel-camera’s, die hetzelfde zouden zijn als op de Galaxy S9+. Bij die telefoon is een van de twee lenzen een telelens, zodat je twee keer in kunt zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Dubbele lens op de voorkant

Op de voorkant van de Samsung Galaxy S10 zou een dubbele lens komen, namelijk sensoren met 8 en 16 megapixels. Die lenzen zitten nu ook al op de Galaxy A8. Het idee achter deze dubbele lens is dat je beter selfies kunt maken met een Bokeh-effect. Daarbij is de achtergrond vager dan jijzelf.

Naar verwachting verschijnt de nieuwe telefoon volgend jaar pas. Mogelijk wordt er zelf aan drie modellen gewerkt, waarvan er twee een 5,8 inch-scherm krijgen. De derde krijgt een 6,2 inch-scherm, net zoals de S9+.