Ontdek unieke én duurzame plekken in Nederland met de app Honeyguide

Honeyguide

Het verlangen naar een reisje is bij de meesten waarschijnlijk nog nooit zo groot geweest. Mocht je vorig jaar al plannen hebben gemaakt voor een vakantie, dan is de kans groot dat je nu nog steeds zit te wachten tot deze eindelijk eens door kunnen gaan. Corona gooide voor veel reisliefhebbers roet in het eten. Maar de makers van de app Honeyguide hebben hier een oplossing voor bedacht. Via de app kun je unieke plekken in Nederland ontdekken én krijg je duurzame reistips.

Vanaf vandaag – 23 april – is de app te downloaden. Het doel van Honeyguide? De keuze voor duurzaam reizen en beleven toegankelijk én gemakkelijk maken. En dat als één van de eerste Nederlandse reisorganisaties.

Duurzaam op pad

Zeg je millennials, dan zeg je reizen, cultuur opsnuiven én duurzame beslissingen maken. Dat blijkt ook uit het onderzoek dat Honeyguide deed. 56 procent van de de jonge Nederlandse reizigers (22 – 30 jaar) wil meer mogelijkheden wat betreft duurzame reizen. Amanda de Nijs, manager van Honeyguide, vindt dat daar verandering in moet komen. “We willen mensen ontzorgen als het aankomt op het vinden van plekken en activiteiten met een positieve impact.” Dat betekent dat alle 500+ kleinschalige locaties, activiteiten en ondernemers die je in de Honeyguide app kunt vinden, zijn verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. “Iedere plek en activiteit maakt op zijn eigen manier het verschil, groot of klein.”

Honeyguide

Met de app, die overigens beschikbaar is voor iOS en Android, bieden de makers een aanbod voor het ‘nieuwe reizen’, legt mede-initiatiefnemer Femke Pluijm uit. “We werken richting een community van bewuste reizigers, die elkaar leiden naar verborgen parels die positief bijdragen aan zowel mens als planeet.” In de app kunnen reizigers zelf plekken toevoegen en delen met vrienden.

De app is te gebruiken bij het plannen van je reis, dagje weg in eigen land, of on-the-go op de bestemming. Extra handig: de app interactieve kaart maakt gebruik van GPS, waardoor je deze ook kunt gebruiken als je zonder internet zit. Zoek in de app naar nieuwe, unieke Nederlandse plekken of activiteiten en sla deze op in de daarvoor gemaakte bucketlist. Zo hoef jij je de komende tijd in ieder geval niet te vervelen. Grote kans dat er ook in Nederland nog een hoop te ontdekken valt.