Ook de wasmachine krijgt internetverbinding

De connected koelkast is alweer ouderwets; het is tijd voor de connected wasmachine! Afgelopen week hebben Texas Instruments en IBM een wasmachine met toegang tot het internet gepresenteerd.

Texas Instruments en IBM willen met deze samenwerking een bron van tot nu toe onverzamelde informatie aanboren. TI zorgt voor de modules voor internetverbinding, IBM levert de cloud voor de verzameling van de data en zal ook de analyses uitvoeren. In eerste instantie zal de verzamelde data gericht zijn op het analyseren van fouten in de wasmachine en om beter begrip te kunnen krijgen van hoe het dagelijks gebruik van huishoudelijke apparaten eruit ziet.

TI ziet met name toepassingen voor het bieden van service. De mogelijkheden kunnen technici dan ook veel voordeel opleveren. Met de analyses van IBM wordt het mogelijk om in te schatten wanneer iets stuk gaat, zodat kapotte elementen gerepareerd kunnen worden voordat de klant er last van krijgt. Ook kunnen problemen sneller worden opgelost, door in de data af te lezen waar een probleem precies zit.

Internetverbinding in een wasmachine heeft natuurlijk meer mogelijkheden dan alleen het bieden van service. Er zijn dan ook mogelijkheden te bedenken die direct praktisch nut hebben voor de gebruikers. Bijvoorbeeld een melding op je telefoon als de was klaar is. Of de mogelijkheid om via internetbankieren te betalen in wasserettes. Automatische meldingen als er iets aangevuld moet worden. Kansen genoeg!