Op zoek naar de beste cadeautips? IBMs Watson Trend-app kiest de beste cadeautjes

Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat veel mensen een hekel hebben om cadeautjes uit te zoeken met Sinterklaas en Kerst. Gisteren heeft technologiebedrijf IBM een app uitgebracht die de cadeaustress iets minder moet maken. De Watson Trend-app geeft aan welke cadeaus dit jaar het meest populair zijn op basis van de analysekracht van de supercomputer.

Volgens IBM analyseert de app miljoenen berichten op onder andere social media tegelijkertijd om te zien welke cadeaus dit jaar het meest populair zijn. Op basis hiervan geeft hij cadeautips. Watson maakt gebruik van zogenaamde cognitive computing: de computer ontdekt niet alleen bepaalde woorden in social media-berichten, maar kan de berichten analyseren op toon, context en ziet de betekenis van woorden aangezien de computer menselijke taal begrijpt.

Om het perfecte cadeau uit te kiezen heb je overigens wel een iPhone nodig, de cadeautips van de Watson Trend-app zijn enkel te bekijken op iOS. In de iOS-app kun je cadeausugesties sorteren op onderwerp, zoals: technologie, gezondheid en speelgoed. Ook houdt de IBM-app er rekening mee of het om een tijdelijke trend gaat of dat de trend zich doorzet tot en met de feestdagen.

De gratis app is te downloaden voor iOS-apparaten via de App Store.

IBM-Watson-trend-app