Oppo en Xiaomi tonen in video’s smartphones met camera achter het scherm

Xiaomi

Waar onze telefoons vroeger een grote rand over het scherm hadden om onder meer de camera en speakers een plek te geven, wordt dat nu steeds minder. Tegenwoordig zien we telefoons met een inkeping of bijvoorbeeld een pop-up-camera. In de toekomst verdwijnt dat mogelijk ook. Oppo en Xiaomi hebben namelijk een andere optie getoond.

Die andere optie is een camera achter het scherm van je telefoon. Dat is dus vergelijkbaar met de vingafdrukscanner die in het scherm zit, waardoor deze geen aparte plek meer op de behuizing hoeft te krijgen.

Vicepresident Brian Shen van Oppo deelde in een bericht op Twitter een korte video van het concept, meldt Engadget. In de video zie je een smartphone op een bureau, waarbij de camera-app is ingeschakeld. Hoewel je geen camera ziet, lijkt het alsof er wel een live video van het plafon getoond wordt. En als er een vinger boven de lens komt, zie je die ook in het scherm.

Xiaomi deelde op Weibo een filmpje van eenzelfde concept. Volgens de president van het bedrijf, Li Bin, is die video vorige maand gemaakt. Toen werd een camera achter het scherm van een Mi 9-prototype geplaatst.

Weinig bekend

De technologie is erg interessant, zeker als je je camera zo lang mogelijk wil gebruiken. Zit de camera namelijk in het scherm, dan komt er geen schade aan door fysiek gebruik. Bovendien heb je dan weer een fragiel onderdeel minder om je zorgen om te maken.

Probleem is echter dat de technologie nog in een beginstadium zit. Het is dus nog niet bekend wanneer we de camera’s onder de schermen van productietelefoons kunnen verwachten.

Foto: Shutterstock.com