Panasonic beconcurreert GoPro met lancering van een 4K wearable videocamera


Het schieten van video’s in 4K resolutie (4000 pixels!) lijkt steeds toegankelijker te worden voor het grote publiek; na de inmiddels bekende GoPro, komt ook Panasonic met een wearable camera die in staat is 4K video’s te schieten: de HX-A500.

Het bedrijf claimt dat het model, dat naar verwachting in mei uit zal komen, de eerste is die in staat is video’s te schieten met een snelheid van wel 25 frames per seconden. Hoewel GoPro ook een draagbare camera aanbiedt met 4K, is deze met “slechts” 15 frames per seconde en stukje langzamer dan het nieuwe model van Panasonic.

De HX-A500 is daarentegen niet zo compact als de GoPro en bevat een gescheiden ‘lichaam’ en camera die door een kabel met elkaar zijn verbonden. Op het lichaam van het apparaat bevindt zich het besturingsysteem en een 1.5-inch display voor het bekijken van de video. Geschoten video’s kunnen ook via Wi-Fi of NFC worden gestreamd naar de Panasonic Image App. Daarnaast is het volledige apparaat stof- en waterdicht; gebruikers kunnen de camera tot zo’n drie meter onder water gebruiken.