Zien: Pod voor passagiers van Hyperloop One behaalt 310 kilometer per uur bij test

Hyperloop One pod

Hyperloop One begint flink wat vooruitgang te boeken. De startup heeft namelijk zijn XP-1 pod voor passagiers succesvol getest. De capsule voor passagiers behaalde een snelheid van ongeveer 309 kilometer per uur en zweefde boven het spoor terwijl het versnelde.

Tijdens de testrit reed de XP-1 iets meer dan 300 meter voor er op de remmen werd getrapt. De snelheid is nog niet in de buurt van de geplande 1207 kilometer per uur, maar wel veelbelovend. De huidige testbaan is namelijk maar 500 meter lang, dus die topsnelheid behalen is erg onwaarschijnlijk op zo’n korte afstand.

XP-1

De XP-1 zelf is 8,7 meter lang, 2,7 meter hoog en 2,4 meter breed. Daarmee is het overtuig smaller dan een metro in New York. Veel ruimte heb je dus niet, maar je zult ook niet op de andere passagiers gepropt zitten.

Hyperloop One Pod

Naar alle waarschijnlijkheid komen er de komende weken meer testen en komt Hyperloop One steeds een stapje verder. Daarmee komt het bedrijf steeds dichter bij het bewijs dat het systeem daadwerkelijk kan werken.