Audiobedrijf Pure lanceert adapters voor digitale radio in de auto

Audiobedrijf Pure lanceert een serie adapters waarmee je DAB+-radio in de auto kunt ontvangen. Het gaat om adapters die de naam Highway hebben gekregen en verkrijgbaar is in drie gradaties: de Highway 200, Highway 400 en Highway 600.

De adapters kunnen op het dashboard van de auto worden geïnstalleerd en werkt volgens Pure goed met het bestaande stereosysteem in de auto. Omdat internetsignalen moeite hebben om de auto binnen te dringen, moet je ook gebruik maken van een extra antenne. De antenne van Pure kan volgens de fabrikant makkelijk op de voorruit van het voertuig bevestigd worden.

De Highway 200 werkt met een AUX-kabel. Daardoor kun je ook muziek afspelen van bijvoorbeeld een smartphone. Dat is ook mogelijk met de Highway 400 en de Highway 600, maar die werken met bluetooth. Met de Highway 600 is het tot slot ook nog mogelijk om handsfree te bellen.

Daarnaast beschikt de meest uitgebreide variant over de stemassistenten Alexa en Google Assistant. De drie adapters kosten respectievelijk 130, 170 en 200 euro.