Reddit voegt tweestapsverificatie toe om accounts beter te beveiligen

Reddit maakt het vanaf nu voor alle gebruikers mogelijk om hun account te beveiligen met tweestapsverificatie. Dat heeft het bedrijf gisteravond bekendgemaakt. De functie was eerder al beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers, waaronder moderators.

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account. Met de functie zijn een gebruikersnaam en wachtwoord niet genoeg om binnen te komen. Om toegang tot een account met tweestapsverificatie te krijgen, moet je ook een zescijferige code invoeren die wordt gegenereerd op je smartphone.

Om de functie te gebruiken, moet gebruikers een app installeren die telkens de zescijferige codes genereert, zoals Google Authenticator of Authy.

Tweestapsverificatie inschakelen

Zo kun je de tweestapsverificatie op Reddit inschakelen. Je kunt de functie alleen gebruiken als je je e-mailadres hebt geverifieerd.

  1. Log in op je Reddit-account
  2. Ga naar Preferences (Voorkeuren) en kies voor Password/Email
  3. Kies de optie om tweestapsverificatie in te schakelen en volg de stappen

Mocht je om wat voor reden dan ook geen toegang hebben tot je smartphone, dan kun je een back-upcode gebruiken om alsnog in te loggen. In hetzelfde menu in je instellingen kun je tien back-upcodes genereren. Deze codes zijn per stuk maar één keer te gebruiken (en dus echt voor noodgevallen).