Sony Music-baas bevestigt: “Apple presenteert vanavond eigen muziekdienst”

Sony Music-directeur Doug Morris heeft al voor de Worldwide Developers Conference groot Apple-nieuws de wereld in geholpen: de muziekstreamingdienst van het bedrijf uit Cupertino komt eraan.

Het lag al in de lijn der verwachting dat Apple tijdens WWDC meer zou vertellen over het nieuwe muziekplatform, maar Morris bevestigde dat nogmaals tijdens een interview bij Midem in Cannes. Sony Music is een belangrijke speler in de muziekindustrie, dus het lijkt erop dat we hem wel op zijn woord kunnen geloven. “Morgen gaat het gebeuren”, aldus de CEO zondagavond. “Apple gaat voor grote veranderingen zorgen. Ze hebben 178 miljard dollar op hun bankrekening staan en beschikken via iTunes over 800 miljoen credit card-gegevens. Spotify heeft nog nooit winst gemaakt, dus ik denk dat Apple zijn dienst als een gek gaat promoten om marktaandeel te veroveren. Dat kan vervolgens weer positieve gevolgen hebben voor andere diensten. Er komen geweldige tijden aan voor onze industrie.”

Moris gaf geen verdere details vrij over Apple Music, maar in grote lijnen lijkt wel vast te staan wat Tim Cook vanavond gaat presenteren: een streamingdienst die je 9,99 euro per maand kost. Daarnaast biedt het platform je de mogelijkheid om naar afspeellijsten van populaire DJ’s en muzikanten te luisteren, zodat je mogelijk nieuwe muziek ontdekt.