Super Mario Run verslaat record Pokémon Go: 25 miljoen downloads in 4 dagen

Super Mario run is pas vier dagen te spelen op iOS, maar heeft nu al het record van Pokémon Go gebroken. Volgens Sensor Tower is het spel al 25 miljoen keer gedownload, terwijl het spel waarin Pokémon de hoofdrol spelen die mijlpaal pas na elf dagen bereikte.

Op de eerste dag haalde Super Mario Run al ongeveer vijf miljoen dollar op met vijf miljoen downloads. Dat is behoorlijk indrukwekkend, aangezien het spel alleen op de iPhone en de iPad te spelen is. Pokémon Go kwam in juli dit jaar direct ook op Android uit en behaalde de mijlpaal dus verspreid op twee platformen. Daarmee lijkt het spel met de Italiaanse loodgieter dus veel populairder, en het aantal downloads wordt waarschijnlijk alleen maar groter als het ook op Android verschijnt.

Super Mario Run

Daarnaast heeft Mario waarschijnlijk al ruim 21 miljoen dollar opgehaald voor Nintendo en DeNa, die het spel ontwikkelden. Dat is vooral indrukwekkend omdat het spel niet om kleine aankopen vraagt gedurende het spel, maar eenmalig tien euro kost. De eerste drie levels kun je gratis spelen. Met het aantal downloads en het opgehaalde geld is duidelijk geworden dat die strategie dus werkt, al is het de vraag of dit succes blijft doorzetten. 21 miljoen dollar is voor Nintendo immers niet heel veel geld, zeker niet in vergelijking met eerdere successen.

Een ander probleem is dat het aantal downloads op een gegeven moment niet meer groeit, omdat iedereen met iOS die het spel wil hebben, het op een gegeven moment al heeft aangeschaft. De kans is groot dat Nintendo dan iets nieuws gaat introduceren om te zorgen dat er weer geld wordt uitgegeven. Dit kan bijvoorbeeld een korting zijn op het spel, maar misschien komen er ook wel nieuwe functies of levels.

Overigens komt Super Mario Run ook nog naar Android toe, maar het is nog niet duidelijk wanneer dit precies is. Zodra dit gebeurt komen er echter wel weer nieuwe spelers bij, en dat betekent meer geld voor Nintendo en mogelijk weer een nieuw record.