SURFnet lanceert Start-up Podium: Het platform waar onderwijs en startups bij elkaar komen

SURFnet is het platform genaamd ‘Start-up Podium’ begonnen om daarmee startups in contact te kunnen brengen met onderwijsinstellingen. Volgens de algemeen directeur van SURFnet, Erwin Bleumink moet het platform de weg tussen ICT-startups en het onderwijs verkorten.

Dat is zo belangrijk omdat er grote veranderingen zichtbaar zijn in het onderwijslandschap. Door de snelle technologieën en de daarbij horende veranderende maatschappij is het onderwijs toe aan vernieuwing. Vaak zijn de onderwijsinstellingen nog zoekende naar hoe ze het onderwijs kunnen vormgeven door middel van ICT.

Er zijn echter veel startups die zich bezighouden met innovatieve ICT-technologieën die daar een belangrijke en waardevolle rol in kunnen spelen. Het platform moet er voor gaan zorgen dat deze startups ook daadwerkelijk in contact gebracht gaan worden met de onderwijsinstellingen.

Het platform biedt daarom voor startups plek om hun idee te pitchen. Mensen werkend in de onderwijsindustrie kunnen deze pitches daarna liken of direct contact opnemen met de startups.

Naast het platform organiseert SURFnet op 19 mei ook het Start-up Live Event waar startups hun product of dienst kunnen presenteren. Startups met interessante technologische ICT-toepassingen voor het onderwijs kunnen hun pitch vanaf vandaag aanleveren op het Start-up Podium.