Zien: BBC deelt trailer van de Doctor Who 60th Anniversary Specials

David Tennant in Doctor Who

Ein-de-lijk: er is weer een trailer verschenen voor de nieuwe afleveringen van Doctor Who! Afgelopen weekend deelde de BBC de tweede trailer voor de 60th Anniversary Specials, die in november gaan verschijnen. Daarin keert David Tennant terug als de Doctor, maar dan als de veertiende en niet de tiende. Maar we zien ook al een glimp van nummer vijftien, Ncuti Gatwa.

Dat de 60th Anniversary Specials dit jaar zouden komen, wisten we allang. Net als dat de afleveringen in november komen. Zo’n verjaardag staat immers vast, dus daar kunnen we ons op voorbereiden. Waar we ons níet op konden voorbereiden, was dat Doctor nummer dertien, Jodi Whittaker, zou regeneraten naar David Tennant. Tennant kennen we als de tiende Doctor, maar voor de zestigste verjaardag van de serie keert hij terug, zo werd ruim een jaar geleden bekend. En nu is hij dus niet alleen nummer tien, maar ook nummer veertien.

Sinds die grote onthulling, wachten vele Whovians (fans van Doctor Who) met smart op beelden van deze oude, nieuwe Doctor en zijn bekende companion Donna Noble. Afgelopen mei kregen we vast wat eerste glimpen in een trailer en nu is er dus weer één verschenen.

Donna Noble is terug!

En die nieuwe trailer, die toont ons nogal wat. Allereerst: er komt een zeer bekend gezicht terug! Nee, we hebben het nu niet over David Tennant, maar over Kate Lethbridge-Stewart. Fans van de serie kennen haar de dochter van Alistair Gorden Lethbridge-Stewart, uit oudere afleveringen, en natuurlijk als het hoofd van UNIT. In de nieuwe afleveringen speelt ook zij weer een rol, net als UNIT dus.

Daarnaast wordt met deze trailer bevestigd dat Neil Patrick Harris de Celestial Toymaker gaat spelen, iets waar al lange tijd over gespeculeerd werd. De Celestial Toymaker hebben we sinds de jaren ’60 niet meer gezien, maar is een ware schurk. Hij vangt allerlei levende wezens in op het oog kinderlijke spelletjes. De inzet: je vrijheid. En natuurlijk speelt deze schurk niet eerlijk, wat het alleen maar lastiger maakt om het tegen hem op te nemen. Hoe dat nu gaat, gaan we dus zien in de aankomende afleveringen.

Ook zien we natuurlijk Donna Noble, die overduidelijk haar geheugen terug krijgt. Een probleem, want de tiende Doctor haalde haar geheugen juist weg, omdat ze anders dood zou gaan. Zou ze haar geheugen terugkrijgen, dan zou dat alsnog gebeuren. Of de Doctor dat nu nog kan voorkomen, is de vraag. Hij zegt zelfs letterlijk in de trailer dat hij niet weet of hij Donna deze keer kan helpen.

En tot slot zien we vast een glimp van Ncuti Gatwa langskomen, die de vijftiende Doctor gaat spelen.

Waar, wanneer, hoe te zien?

De 60th Anniversary Specials bestaat uit drie afleveringen, die allemaal in november verschijnen. Helaas is nog niet bekend op welke data dat precies is. Wel weten we al dat we ze ook in Nederland kunnen zien. De afleveringen verschijnen op de BBC, maar ook op Disney+.

Beeld: BBC