Twitter gaat inactieve accounts verwijderen om gebruikersnamen vrij te maken

Twitter

Heb je nog een account op Twitter, maar doe je er eigenlijk niets meer mee? Dan kun je dat account wel eens gaan verliezen. Het sociale medium gaat namelijk inactieve accounts verwijderen, om zo meer gebruikersnamen vrij te maken.

Twitter verstuurt e-mails om eigenaren van inactieve accounts te waarschuwen, schrijft The Verge. Als je zes maanden niet ingelogd bent geweest op je account, wordt deze op 12 december verwijderd. Wil je je account dus behouden, dan moet je nu actie gaan ondernemen. Uiterlijk op 11 december moet je namelijk weer eens inloggen.

Door de accounts te verwijderen, wil Twitter “accuratere, betrouwbaardere informatie” presenteren die mensen kunnen vertrouwen. “We zijn begonnen met de proactieve benadering van veel accounts die in de afgelopen zes maanden niet zijn ingelogd, om hen te informeren dat accounts permanent verwijderd kunnen worden wegens lange inactiviteit”, aldus een woordvoerder.

Wanneer de gebruikersnamen dan weer beschikbaar moeten worden, is nog onduidelijk. Het proces om accounts te verwijderen duurt namelijk meerdere maanden, stelt de woordvoerder.

Accounts overleden mensen

Hoewel er natuurlijk een hoop accounts zijn van mensen die simpelweg niet meer op Twitter komen, zijn er ook accounts van mensen die overleden zijn. Of die accounts ook worden verwijderd, is niet helemaal duidelijk.

Een woordvoerder zegt namelijk dat er nu geen manieren zijn om een herinneringsaccount te maken van iemands Twitter-account als diegene overleden is. “Maar het team denkt over manieren om dit te doen.”

Overigens hoeft een account niet echt iets te tweeten om te blijven bestaan. Het enige wat je hoeft te doen, is inloggen op Twitter en de instructies te volgen.

Foto: Shutterstock.com