‘Uber heeft 3 miljard dollar over voor Nokia’s kaartendienst Here’

Nokia staat weer voor een miljardenverkoop. Nadat het bedrijf eerder zijn tak voor mobiele telefoons verkocht aan Microsoft, staan verschillende grote partijen nu te dringen om kaartendienst Here over te nemen.

Taxidienst Uber zou volgens The New York Times zelfs al behoorlijk concreet zijn en heeft een bod van drie miljard dollar uitgebracht op Here, dat zich het best laat omschrijven als Nokia’s variant van Google Maps. Here zou volgens Nokia zelf zo’n twee miljard euro waard zijn, dus er lijkt Uber veel aan gelegen om zo snel mogelijk zaken te doen. Uber werkt op dit moment nog samen met Google Maps, maar een eigen kaartendienst zou ze in dat opzicht volkomen zelfstandig maken.

Uber is echter niet de enige met interesse in Here. Facebook maakte eerder deze week al bekend dat het de Here-kaarten momenteel uitprobeert in verschillende mobiele apps en dat zou best eens een voorbode van een definitieve overname kunnen zijn. Verder bereiden ook drie grote Duitse autofabrikanten een bod van zo’n drie miljard euro voor, dus Nokia verkeert absoluut in ene luxepositie. Naar verwachting zullen ze nog voor het einde van deze maand een knoop doorhakken.