Verbeter je basketbal techniek met de ShotTracker

Hardlopers en fietsers hebben al langer voordeel van diverse wearables om hun prestaties te verbeteren, maar wie op zoek is om zijn basketbal techniek te verbeteren trekt vaak aan het kortste eind. De ShotTracker kan echter uitkomst bieden.

Voor basketballers was het vooralsnog geen vetpot, qua innovatie in hun training. Natuurlijk, de 94Fifty-bal is ontzettend nuttig (en bijzonder cool), maar met een prijskaartje van maar liefst €249 is de slimme basketbal nauwelijkst interessant voor amateur sporters, laat staan voor een team.

Met een prijskaartje van $150 is de ShotTracker een stuk vriendelijker qua prijs, terwijl de mogelijkheden van de wearable en bijbehorende attributen minstens zo interessant zijn. Het ShotTracker-systeem bestaat uit een sensor die om je pols gedragen moet worden, een sensor die in het basketbalnetje moet worden geplaatst en een mobiele app om je trainingen en voortgang te volgen. Via Bluetooth wisselen de sensoren hun gegevens uit met je iPhone of Android-telefoon.

De polssensor kun je dragen via een armband of via een speciale mouw die je om je onderarm plaatst. Daarmee lijkt de ShotTracker ineens verdacht veel op de slimme mouw van Vibrado die we vorig jaar nog voorbij zagen komen – maar nooit in de verkoop ging. Zowel de armband als de mouw zijn overigens inbegrepen bij aanschaf.

Grootste nadeel van de tracker is het feit dat de sensoren geen eigen ingebouwd geheugen hebben. Dat betekent dat je smartphone continu binnen het (Bluetooth) bereik moet zijn van de ShotTracker om gegevens uit te wisselen. Qua batterij scoren beide sensoren dan wel weer lekker: de polssensor gaat zo’n 8 uur mee op een volle batterij, terwijl de sensor in het netje een dikke 3 maanden vooruit kan.

Kopen kan via de website van ShotTracker.