Vliegen wordt makkelijker met deze digitale boardingpass op de Sony SmartWatch 2


Een samenwerking tussen Sony en de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling heeft geleid tot een mooi nieuw project: de wearable boardingpass. Met een Sony Smartwatch 2 kunnen reizigers van Vueling hun boardingpass in het vervolg simpelweg op hun pols dragen.

Het is regelmatig stressen geblazen zo vlak voor een vlucht; al zeulend met je koffers tracht je je waardevolle spullen goed in de gaten te houden, afscheid te nemen van vrienden en familie en de goede gate te vinden.

Genoeg chaotische momenten waarbij je misschien wel het belangrijkste, je boardingpass, niet kwijt wil raken. Het zou een hoop stress schelen wanneer je daar niet meer naar om hoeft te kijken, en dat moet ook Sony hebben gedacht.

Samen met Vueling bedacht het Japanse bedrijf hiervoor de oplossing in de vorm van een digitale boardingpass op je smartwatch, in dit geval alleen nog de Sony SmartWatch 2. Met behulp van een applicatie wordt er een 2D-streepjescode getoond die bij de gate kan worden gescand.

Geen problemen meer vlak voor je vlucht door kapotte printers of stress op het vliegveld; de barcode kun je makkelijk downloaden, ook onderweg! Eind deze maand verschijnt de app in de Play Store. Nu maar hopen dat de applicatie ook op andere apparaten zal verschijnen en dat andere luchtvaartmaatschappijen het idee over zullen nemen!