Wat is Elon Musk van plan met zelfrijdende bussen?

Elon Musk is al druk bezig met elektrische auto’s, raketten die kunnen landen en de razendsnelle hyperloop, maar dat is kennelijk niet genoeg voor het techgenie. Hij heeft namelijk ook een idee om het openbaar vervoer volledig te veranderen. Maar wat wil hij dan precies?

Musk is er wat vaag over. Toen hij sprak met Bloomberg, had hij het volgende te vertellen:

We hebben een idee voor iets. Het is niet echt een bus, maar het zou de drukte in de binnenstad kunnen oplossen. Ik wil er niet teveel over praten, dus ik moet uitkijken met wat ik zeg.

Heel lang kon de Tesla-baas zijn mond niet houden, want iets later verklapte hij dat het gaat om een zelfrijdend voertuig.

Daarmee lijkt Musk plannen te hebben om het openbaar vervoer in steden compleet te veranderen voor het tijdperk van zelfrijdende auto’s. Het voertuig zou niet simpelweg een zelfrijdende bus zijn – maar dat is ook logisch. Er is geen plek voor een chauffeur nodig en deuren kunnen anders worden geplaatst, waardoor de vorm ietwat verandert.

Het zal waarschijnlijk nog even duren totdat Musk zijn plannen definitief uit de doeken doet, maar de zelfrijdende ‘bus’ kan wel eens het missende stuk van de puzzel zijn. Musk zou dan immers met zijn bus het lokale openbaar vervoer veranderen, terwijl de hyperloop reizen op grotere afstanden makkelijker maakt. Zijn auto’s zouden zelfstandig (of zelfrijdend) reizen op termijn innoveren.