De nieuwste zelfrijdende auto van Ford ziet er helemaal niet uit als een zelfrijdende auto

Ford Fusion Hybrid zelfrijdende auto

De zelfrijdende auto’s waar techbedrijven en autofabrikanten aan werken zijn direct herkenbaar als je ze ziet. En dan bedoel ik niet die golfkarretjes van Google, maar ‘normale’ zelfrijdende auto’s. De camera’s en sensoren boven op het dak verraden direct dat het niet om een normale auto gaat. Maar in de toekomst wordt de technologie minder opvallend, toont Ford.

Op de CES in Las Vegas zal de fabrikant zijn nieuwe Ford Fusion Hybrid met zelfrijdende technologie tonen. Het gaat om een studiemodel en niet om een auto die je daadwerkelijk kunt kopen. Het geeft echter wel een mooi kijkje in de ontwikkeling van deze technologie, nog voor hij op de markt verschijnt.

In het ontwerp van de auto zijn de benodigde LiDAR-sensoren slim verwerkt aan de zijkant van de auto. En dankzij een stukje optimalisatie zitten er maar twee in, in plaats van vier. Ook heeft de auto nieuwe hardware aan boord die sneller de benodigde berekeningen kan maken. Ford heeft nog steeds als doel om in 2021 volledig zelfrijdende auto’s op de markt te brengen.

Tesla

Overigens kan de technologie nog subtieler worden weggewerkt dan Ford nu doet. Tesla stopt namelijk sinds kort alle hardware die nodig is om een auto volledig zelfrijdend te maken in de Model S en Model X, maar daar zie je eigenlijk niets van.