Vergeet nooit meer je medicijnen in te nemen met de “Pill Watch”

Hoewel de afbeelding anders doet vermoeden is dit geen standaard slim horloge. De zogenaamde Pill Watch is een conceptdesign van Jingyu Lee en is speciaal gemaakt om er voor te zorgen dat gebruikers niet vergeten hun medicijnen op tijd in te nemen.

In eerste instantie is het apparaat een horloge en geeft het display gewoon de tijd weer. Naast deze standaard tijdfunctie en een herinneringsfunctie bevat de Pill Watch echter ook nog een polsmeter.

Hoewel dit allemaal leuk en aardig is kunnen we ons afvragen of bestaande herinneringssystemen zoals de Pill Watch app voor op je mobiel niet even bruikbaar zijn als dit nieuwe horloge. Ook bestaande smartwatches bevatten doorgaans een alarmfunctie die gebruikers zouden kunnen gebruiken om hun medicijnen niet te vergeten.

Pill-Watch1

Waar de Pill Watch zich wel mee onderscheid van andere bruikbare technologieën is het kleine ingebouwde compartiment waarin een tablet of pil kan worden bewaard. Door simpelweg te draaien aan het scherm verschijnt deze kleine opslagruimte. Zo wordt je niet alleen herinnerd, maar heb je ook altijd je medicijnen op zak! Hoewel deze ruimte vrij klein lijkt te zijn kan het worden gebruikt om enkele medicijnen in te bewaren voor bijvoorbeeld noodsituaties.

Ondanks dat het horloge een strak design heeft en een nuttig doel nastreeft, is de specifieke aandacht op medicijngebruikers misschien overdreven. Met andere herinneringstechnologieën in gedachte vraag ik me af of mensen dit horloge ook echt zouden kopen, speciaal voor hun medicatie.

Wat denk jij? Is de Pill Watch een uitkomst, of juist overbodig?