Fitness wearable Zensorium Being kan onze stemming tracken

Fitness trackers die onze hartslag, activiteiten e.d. meten kennen we allemaal. Maar vanaf nu is het mogelijk om onze stemming te meten. Dat is het idee achter de tracker van Zensorium, de Being. De tracker meet onze slaap, hartslag, stappen, verbrande calorieën, afstand en snelheid en onze stemming.

Gecombineerd met de iOS/Android app kan de tracker ons vertellen op welk tijdstip we welke stemming hadden. Vooralsnog geeft de tracker de volgende stemmingen weer: angst, opgewonden, kalm en normaal. Op basis van onze hartslag en bloeddruk wordt een stemming gegenereerd.

De tracker is uitgerust met een OLED display, een groot touchscreen en een de batterij gaat ongeveer 2 tot 3 dagen mee. Verschillende kleuren geven de stemming weer. Een blauw lampje geeft negatieve stress aan, terwijl een geel lampje positieve stress (opgewonden) aangeeft. Het wordt aangeraden om de tracker minimaal 72 uur te dragen voor een optimaal resultaat.

Het is moeilijk te achterhalen of de Being daadwerkelijk onze stemming kan meten. Geloof je in het product, dan kun je het nu bestellen als pre-order voor ongeveer 140 euro. Je kunt ook tot de lancering in maart wachten, maar dan kost de tracker ongeveer 165 euro.

ces-2015-banner-eventwall