Facebook page likes kwijt? Inactieve profielen worden vanaf nu verwijderd

Geen zorgen, de daling in het aantal likes op Facebook heeft niets met jou te maken. Het sociale netwerk is vanaf vandaag gestart met het verwijderen van likes van in-actieve accounts, waardoor het mogelijk is dat je een daling ziet in het aantal likes van je bedrijfspagina.

Facebook kondigde de ‘grote opruiming’ een kleine week geleden aan. Het bedrijf is van plan om alle likes te verwijderen van overleden personen (memorial accounts) en gedeactiveerde accounts. Volgens Facebook geeft het aantal likes op dit moment geen realistisch beeld meer, aangezien de likes van overleden personen en ex-gebruikers nog steeds worden meegeteld. Door de ‘verlopen’ likes te verwijderen krijgen bedrijven een beter inzicht hoe hun inspanningen op het sociale netwerk ervoor staan.

Mocht je nog geen daling in het aantal likes van je bedrijfspagina zien? Dan heb je óf geluk óf Facebook heeft jouw pagina nog niet meegenomen. Volgens het bedrijf zal het verwijderen van de likes wereldwijd enkele weken in beslag nemen. Eén troost, de verloren likes waren toch al niets meer waard.