NASA-wedstrijd: wie ontwerpt de beste smartwatch-app voor astronauten?

De Omega Speedmaster was lange tijd hét horloge voor de astronauten van NASA, maar daar moet verandering in komen. De ruimtevaartorganisatie wil namelijk dat er een smartwatch-app ontworpen wordt die ook functioneel is buiten onze dampkring.

De NASA heeft ervoor gekozen om de Samsung Galaxy Gear 2 te gebruiken als smartwatch, dus de app moet vlekkeloos werken op dit slimme horloge. Ook jij kunt overigens meedingen, want de NASA looft op Freelancer 1.500 dollar uit voor het winnende idee. Je hoeft de app overigens niet helemaal te bouwen, maar het is wel de bedoeling dat je met gedetailleerde afbeeldingen laat zien wat je van plan bent.

De organisatie stelt een aantal eisen aan de app, die belangrijke informatie moet kunnen weergeven. Zo is het de bedoeling dat de crew er hun planning op kan checken en kan controleren of de communicatieverbinding met de aarde nog werkt. Verder wil de NASA graag dat ze waarschuwingen door kunnen geven via het horloge bij eventuele problemen en dat er een timer wordt ingebouwd. Het is de bedoeling dat de astronauten hierdoor nog efficiënter kunnen werken.

Mocht je een geweldig idee hebben, dan kun je hier terecht om jouw voorstel in te sturen.