Je concertkaartjes van Ticketmaster koop je voortaan direct op Facebook

Je kunt straks niet alleen meer aangeven dat je naar een concert of feestje gaat op Facebook, je kunt er ook meteen een kaartje kopen. Ticketmaster start nog deze maand met kaartverkoop via Facebook. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een interview met Buzzfeed.

In eerste instantie begint Ticketmaster met een beperkt aantal evenementen, waarschijnlijk in de VS. Maar het bedrijf wil de mogelijkheid vervolgens breed uitrollen. Facebook krijgt per verkocht kaartje een klein bedrag, maar hoeveel dat is, is onduidelijk.

Een groot nadeel van de manier waarop Ticketmaster het aanpakt is dat enkel de aankoop via Facebook Messenger verloopt. Om vervolgens je kaartje te krijgen heb je als nog de Ticketmaster-app nodig of moet je naar de site gaan.

Facebook Ticketmaster

Het zou natuurlijk veel handiger zijn als het ticket ook gewoon in de Facebook-app beschikbaar is, vergelijkbaar met hoe KLM instapkaarten verstuurt via Facebook Messenger. Of Ticketmaster ook plannen heeft voor verkoop via Facebook Messenger is onbekend.