Zien: Het eerste ritje van een ‘release-kandidaat’ van de Tesla Model 3

Tesla Model S

De langverwachte Tesla Model 3 moet in juli verschijnen en we hebben al flink wat foto’s gezien. Nu is er echter ook een video van het eerste ritje van een zogenaamde ‘release candidate’ van de auto. Dit is de laatste versie van het voertuig voordat hij op de markt verschijnt, een term die afkomstig is uit de softwarewereld.

Daarmee lijkt het er op dat Tesla bijna klaar is om met de massaproductie van de Model 3 te beginnen. En dat wordt tijd: het voertuig heeft wat vertraging opgelopen. Een aantal mensen kunnen hun reserveerde auto pas in 2018 verwachten, terwijl dit eerder nog dit jaar zou zijn. De eerste voertuigen worden namelijk wel in juli gemaakt, maar pas in september begint de massaproductie.

Goedkoop

Maar er is nu dus wel een video van het voertuig zoals deze er waarschijnlijk uit gaat zien. Veel zien we niet, al is het wel duidelijk dat alle belangrijke onderdelen werken en hij aardig snel kan optrekken.

Verwacht echter geen grote technologische vooruitgangen ten opzichte van de Model 3. De auto is namelijk relatief goedkoop, en blijft bestaan naast de duurdere en geavanceerde Model S en Model X.