Tele2 komt met onbeperkt mobiel internet voor 25 euro per maand

Telecomprovider Tele2 lanceert een abonnement met onbeperkt mobiel internet, onbeperkte belminuten en sms-berichten zoveel je wilt. Het onbeperkte abonnement gaat woensdag 17 mei al in en kost 25 euro per maand.

In Nederland mogen klanten 5GB per dag gebruiken en wie daar overheen gaat kan een sms sturen om er 1GB bij te krijgen. Dat kan in principe onbeperkt, meldt de provider. In de rest van Europa geldt er een limiet van 6GB per maand.

Bestaande Tele2-klanten kunnen upgraden naar een onbeperkte bundel, ook als hun abonnement nog niet verlopen is.  Wie nu een bestaand 24GB-abonnement heeft wordt automatisch verhoogd naar het Unlimited-abonnement. Nieuwe klanten kunnen overstappen en als ze per maand willen opzeggen betalen ze iedere maand een euro extra.

De beperkte bundels van Tele2 blijven gewoon beschikbaar, met het onbeperkte abonnement als duurste mogelijkheid.

T-Mobile lanceerde vergelijkbaar abonnement

T-Mobile lanceerde begin dit jaar als eerst in Nederland een vergelijkbaar abonnement voor 35 euro per maand. Tele2 wordt dus 10 euro per maand goedkoper. T-Mobile zag door de lancering van het Unlimited-abonnement begin dit jaar het klantenaantal stijgen met 69.000 abonnees.

Verwacht wordt dat andere aanbieders zullen volgen met vergelijkbare abonnementen, maar KPN en Vodafone/Ziggo laten aan de NOS weten vooralsnog geen plannen te hebben voor een onbeperkte bundel.