Hacker omzeilt beveiliging smart gun met simpele magneet

Een hacker heeft de beveiliging van een smart gun omzeild met een simpele magneet. Het betreffende pistool is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Armatix, de iP1. De smart gun werkt in combinatie met een horloge. Het pistool kan pas afgevuurd worden als het horloge binnen een bereik van 25 centimeter van het pistool is.

De hacker, die zich Plore noemt, gebruikte een magneet om het beveiligingsmechanisme van het pistool te omzeilen. Normaal gesproken geeft het nabije horloge ‘toestemming’ om gebruikt te worden. Het horloge activeert een magneetje in het pistool, waardoor het een kogel kan afvuren. Maar door een andere magneet tegen het apparaat te houden, lukte het Plore om te schieten zonder het horloge te gebruiken.

Daarnaast ontdekte de hacker dat hij de radiosignalen tussen de smartwatch en het pistool kon versterken. Daardoor is het ook mogelijk om het pistool af te vuren als het horloge verder dan 25 centimeter van het pistool vandaan is. Ook lukte het hem op het signaal te verstoren. Daardoor wordt het afvuren van het pistool helemaal onmogelijk, zelfs als het horloge in de buurt is.

In alle gevallen kostte het Plore niet meer dan 20 dollar aan producten om de beveiliging te kraken. De hacker presenteert zijn bevindingen morgen op de hackersconferentie Def Con in Las Vegas.