Mark Zuckerberg brengt bezoek aan Puerto Rico in VR

Mark Zuckerberg Puerto Rico VR

Mark Zuckerberg heeft via zijn Facebook in virtual reality een bezoek gebracht aan Puerto Rico. Het eiland werd woensdag het slachtoffer van orkaan Maria.

Voor het bezoek gebruikten Zuckerberg en Rachel Franklin, het hoofd van sociale virtual reality bij Facebook, de app Facebook Spaces. Daarmee konden ze als cartoon-avatars voor een 360 graden-video van de overstromingen in Puerto Rico staan. De twee gaven uitleg over hoe Facebook slachtoffers van de orkaan helpt. Dit doet het medium door geld te doneren en gegevens te delen met het Rode Kruis.

Er kwam echter behoorlijk wat kritiek op de video, onder meer vanwege de grinnikende cartoon-versie van Zuckerberg voor beelden van het zwaar getroffen eiland. Zo noemt The Guardian de video “toondoof” en spreekt The Next Web van “het toppunt van smakeloosheid”.

Oculus Connect

De livestream van de Facebook-baas en Franklin schakelde na het “flitsbezoek” kort over naar Californi├ź. Daar werd promotie gemaakt voor de conferentie Oculus Connect. Ook verschenen de twee op de maan en in de woonkamer van Zuckerberg.