Onderzoekers brengen je selfies tot leven met een aparte video

Onderzoekers van de Tel Aviv University en Facebook hebben een manier gevonden om selfies tot leven te wekken. En dit kan zelfs als ze alleen maar een foto hebben om mee te werken. Het team kan namelijk een “driving video” van een persoon gebruiken om de verschillende gezichtsuitdrukkingen die bij emoties horen in kaart te brengen.

Diezelfde uitdrukkingen kunnen vertaald worden naar een foto of zelfs een schilderij. Door de karakteristieken van een gezicht uit een “driving video” in kaart te brengen, kunnen ze die overzetten naar de originele afbeelding. Op basis daarvan kunnen ze een soort animatie maken, waarbij de details worden ingevuld die in de originele afbeelding “verborgen” zijn.

Dit soort details zijn bijvoorbeeld de tanden in je mond die je ziet als je lacht. Daarnaast worden er een aantal “fijnere details” ingevuld, zoals het verwijderen van onnatuurlijke schaduwen. Uiteindelijk heb je een stilstaande foto die alle gezichtsuitdrukkingen kan tonen als die je in de “driving video” ziet.

Facebook

Zoals gezegd werkte ook Facebook mee aan dit project. Daardoor zijn er een aantal toepassingen te bedenken voor het project. Denk bijvoorbeeld aan het animeren van je profielfoto, zodat deze kan reageren op dingen die je op het sociale medium ziet.